Riittävä lämpö tappaa
Riittävä lämpö tappaa

Lämpö torjunnalla sekä "lämpö torjunnalla" on eroja!

by Bug Busters

Viime aikoina olemme törmänneet usein kysymykseen, että onko se lämpötorjunta ihan huuhaata? Vastaus tähän on, että väärin tehtynä kyllä on! Oikein tehtynä se on tällä hetkellä paras ja tehokkain tapa päästä luteista eroon, ja kyllä, yhdellä käsittelykerralla.

Väärä nimike, väärät työtavat

Olemme huomanneet, että osa alan yrityksistä myyvät palvelujaan lämpötorjunnan nimikkeellä, jota ne eivät todellisuudessa ole. Osa käyttää jopa höyryttämisestä nimitystä lämpötorjunta. Näillä kahdella asialla ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa.

Osa toimii vastoin lakeja sekä määräyksiä

Osa toimijoista toimii myös vastoin Suomen ja EU:n lakeja sekä määräyksiä. Lämpötorjuntaa tehdessään kyseessä on aina tulityöluvan vaativasta toiminnasta. Tämä tarkoittaa sitä, että lämpötorjunnassa käytettäviä laitteita ei ikinä saa jättää yksin huoneistoon ilman tulityön tekijää sekä tulityövartijaa.

 

 

 

Laiskuuden huipentuma

Osa toimijoista tuo sähkökäyttöiset laitteet huoneistoon ja jättävät ne vartioimatta lämmittämään huoneistoa/huonetta vuorokaudeksi tai pariksi ja noutavat laitteet ”lämpötorjuntansa” päätteeksi.  

  1. Kyseessä on aina tulityö. Tämä vaatii aina tulityöluvan, tulityösuunnitelman sekä tulityövartijan. Laitteita ei ikinä saa jättää yksin huoneistoon ilman, että tulityöntekijä ja tulityövartija on paikan päällä. Tässä toimitaan vastoin kaikkia määräyksiä sekä lakeja. Tulipalon riski on tällaisessa toiminnassa melkoinen.
  2. Sähköllä toimivat laitteistot eivät lämmitä huoneistoa tarpeeksi kuumaksi. Näillä laitteilla lämpötila nousee liian hitaasti, jonka vuoksi luteet kerkeävät pahimmassa tapauksessa karkuun huoneistosta naapuriasuntoon tai toiseen huoneeseen.
  3. Jos huoneistossa olevia tekstiilejä, tavaroita tai huonekaluja ei käännellä tai kosketa niihin lainkaan, lämpö ei pääse joka paikkaan, joten luteet tai niiden munat eivät kuole käsittelyn aikana.

Kun oikeaa lämpötorjuntaa tehdään, huoneistossa olevia huonekaluja, tavaroita sekä tekstiilejä joudutaan jatkuvasti kääntelemään ja siirtämään, jotta tappava lämpötila yltää jokaiseen materiaaliin ja koloon. Näissä ns. ”lämpötorjunnoissa” näin ei tehdä, jonka vuoksi on suoranainen ihme, jos ns. ”lämpötorjunta” onnistuu.

Aito ja oikea lämpötorjunta

Eli kun puhutaan aidosta ja oikeasta lämpötorjunnasta, se vaatii vähintään 2 ihmisen läsnäolon koko lämpötorjunnan ajan. Tulityöntekijät tekevät lämpötorjunnan eteen töitä taukoamatta, jotta luteet sekä niiden munat oikeasti kuolevat sekä tuhoutuvat ensimmäisellä käyntikerralla. 

Me Bug Bustersilla teemme aitoja sekä oikeita lämpötorjuntoja sekä toimimme parhaalla mahdollisella tavalla Suomen ja EU:n lakia noudattaen. Kun asiakas tilaa palvelunsa meiltä, hän voi olla varma, että työ tehdään huolellisesti, jossa kaikki elävät ötökät kuolevat kerralla asunnon jokaisesta kolkasta mihin lämpö yltää. Jos luteet ovat menneet talon rakenteisiin (lattian alle, seinän väliin jne.) niin niitä ei saada edes lämpötorjunnalla 100% varmasti tapettua. Tällöin joudutaan pahimmassa tapauksessa purkaa talon rakenteita sekä uusimaan lämpökäsittely rakenteiden purun jälkeen. Tämä on onneksi erittäin harvinaista, koska luteet tykkäävät yleensä asustella huonekaluissa sekä sängyissä.

Ole siis tarkkana mistä tilaat lämpötorjunnan. Muista kysyä tulityösuunnitelman sekä tulityölupien perään. Jos yritys yrittää tuoda lämpöpuhaltimia huoneistoon ja jättää ne sinne yksin, niin tässä kohtaa asiakkaan tulee todella huolestua asiasta. Silloin lämpötorjuntaa ei tehdä kuten pitää ja työn laatu on mitä on. Hintakin näissä on yleensä korkeampi kuin esimerkiksi meillä Bug Bustersissa mikä on kaiken kaikkiaan aika outoa.

Onnistumisprosenttimme lämpökäsittelyssä on hyvä

Bug Bustersin ensimmäisen lämpötorjunnan onnistumisprosenttimme on 97% ja toisen käsittelykerran jälkeen täydet 100%.

Haluamme, että teitä hyvät kuluttajat ei viilata linssiin näissä asioissa. Se on myös meidän etumme, että kaikki lämpötorjunnan nimikkeellä lämpötorjuntoja myyvät yritykset toimivat parhaalla mahdollisella tavalla, jotta ludeongelma(t) saadaan ratkaistua lopullisesti.

Tulityö

Tulityössä toteutuu samanaikaisesti kaksi eri ehtoa: Työssä on syttymän aiheuttaja ja työ aiheuttaa palovaaran ympäristössä.

Tulitöitä ovat mm. kipinöintiä aiheuttava kaasu- ja kaarihitsaus, poltto- ja kaarileikkaus, laikkaleikkaus ja metallien hionta. Tulitöiksi luetaan myös työt, joissa käytetään kaasupoltinta, muuta avoliekkiä, kuumailmapuhallinta tai muuta näihin verrattavaa voimakasta lämpösäteilyä tuottavaa työvälinettä.