Pakastuspalvelu -20c
by Bug Busters

Pakastuspalvelu -25c

Vaikka lämpötorjunta onkin erinomainen tapa päästä eroon luteista, kaikki materiaalit ja tavarat eivät kestä kuumuutta. Silloin on hyvä ottaa avuksi pakastaminen.

Netistä voi lukea kaikenlaisia ohjeita lämpötiloista ja ajoista missä luteet ja niiden munat kuolevat, mutta me haluamme vetää varman päälle ja pakastamme asiakkaidemme haluamat irtaimistot -25 asteessa kolmen vuorokauden ajan. Tämä on hiukan enemmän kuin yleensä ohjeistetaan, mutta kokemuksemme on osoittanut, että parempi tehdä homma kerralla kunnolla kun katua jälkikäteen.

Mitkä tavarat eivät sitten kestä lämpötorjuntaa? Herkkä elektroniikka on yksi ryhmä, tietokoneet, televisiot ja vastaavat. Toisena kaikki mikä voi sulaa tai räjähtää, öljyvärimaalaukset, vanhat valokuvat, kynttilät, sytyttimet, paristot jne. Arvokkaat villa - ja silkkitekstiilit voivat olla arkoja kuumuudelle, mutta pakastamista ne ovat hyvin sietäneet.

Ludeongelman yleistymiseen vaikuttavia seikkoja ovat luteiden vastustuskyvyn kasvu hyönteismyrkkyihin sekä maailmanlaajuisen matkailun lisääntyminen. Kun luteet ovat päässeet asettumaan taloksi, niistä ei olekaan niin helppo päästä eroon.

Meillä ohjeistetaan asiakas pussittamaan tiiviisti kaikki mitä huoneesta poistetaan ja niitä ei saa ottaa käyttöön muuten kuin pakastimen tai pesukoneen kautta. Yksikin hengissä säilynyt luteen muna voi aloittaa ongelman uudestaan.

Matkoilta tullessa olisi hyvä myös varmistaa että luteita ei pääse kotiutumaan matkatavaroiden mukana, joten matkalaukut pitäisi joko saunottaa tai pakastaa. Jos matkailijalla ei ole saunotus mahdollisuutta, pakastaminen on hyvä vaihtoehto. Pussita matkalaukkusi tiiviisti sisältöineen ennen kuin viet sitä edes sisälle kotiisi ja toimita meille pakastukseen heti kun vain mahdollista.