KÄYTETYSSÄ HUONEKALUSSA PIILEE SUURI RISKI

KÄYTETYN HUONEKALUN OSTAMISESSA VOI PIILLÄ LUDERISKI

Jos etsit itsellesi käytettyä huonekalua, täytyy hankinnan kanssa olla erittäin tarkka ja varovainen. Saattaa olla, että käytetyssä huonekalussa on luteita joista myyjä ei kerro ostajalle.

Jos kuitenkin haluat ostaa sängyn, sohvan tai yöpöydän, tulee ostettava tavara vähintäänkin tarkistaa kunnolla. Tarkista, että huonekalussa ei ole mustia pisteitä (kuin kuulakärkikynällä tehtyjä jälkiä) tai luteiden kuivuneita kuoria tai munia.

Jos hiemankin epäilyttää, että huonekalussa saattaa olla luteita, suosittelemme että jätät huonekalun ostamatta. Käytetyn huonekalun mukana luteet pääsevät kotiisi ja siitä seuraa piinallinen prosessi, joka nostaa käytetyn huonekalun hinnan taivaisiin. Pahimmassa tapauksessa joudut hävittämään muutkin huonekalusi (myrkytys) tai tekemään koko huoneistolle lämpötorjunnan.

Hälytyskellojen pitäisi soida ainakin siinä tapauksessa, jos joku myy lähestulkoon uutta sänkyä tai sohvaa kiireellä. Valitettavasti suomessakin on epärehellisiä ihmisiä, jotka eivät välitä vaikka luteet leviäisivät huonekalujen mukana ostajan kotiin.

Ja jos esimerkiksi roskakatoksessa on uudenkarheita huonekaluja, mattoja ym. tavaraa, niitä ei missään nimessä tule ottaa käyttöön. Ne ovat siellä roskakatoksessa syystä!

Olkaa siis varovaisia mitä ostatte ja mitä tuotte kotiinne. Riskit luteiden leviämiselle ovat todella suuret.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *