MIKÄ ON TEHOKKAIN KEINO PÄÄSTÄ LUTEISTA EROON?

Tämän päiväisessä aiheessa käymme lävitse tuholaistorjunnan tapoja joilla luteista päästään eroon vaihtelevalla menestyksellä. Osa torjunnoista on erittäin tehokkaita, ja osa on vähemmän tehokkaita, joilla ongelmaa vain pahennetaan entisestään.

MYRKYTYS

Luteet ovat tulleet valitettavasti resistanteiksi myrkyille, eivätkä myrkyt siis enää tehoa. Myrkyt eivät myöskään tapa luteiden munia. Tämän vuoksi myrkkyjä käytettäessä luteiden torjunta saattaa kestää jopa 1/2 vuotta, ennen kuin ludeongelma on saatu taltutettua. Joissain tapauksissa ei silloinkaan. Myrkytyksessä osa huonekaluista tulee hävittää. Myrkytyksissä ei myöskään anneta työlle takuuta vaan sitä jatketaan niin kauan, kunnes kaikki luteet ovat kuolleet. Tämä tulee loppujen lopuksi maksamaan yhtä paljon, ellei enemmänkin kuin lämpötorjunta. Joudut myös asustelemaan kuukausia luteiden kanssa. Myrkytyksessä on mahdollista, että luteet siirtyvät naapuriasuntoihin.

HÖYRYTYS

Höyrytyksellä voidaan käydä sängyn ja kaappien rakenteita lävitse, mutta höyry tappaa ainoastaan siinä tapauksessa, että se osuu suoraan luteeseen tai luteen munaan. Esimerkiksi sängyn rakenteissa piilossa olevat luteet sekä munat säilyvät hengissä. Höyrytyksellä ei saada koko ludepopulaatiota tapettua. Jos joku kehuu höyryttämistä, kannattaa pyytää työlle 60pv takuu. Jos takuuta ei myönnetä, voit olla varma, että höyrytys ei ole tehokasta luteiden torjuntaa. Lämpötorjunnan yhteydessä voidaan höyrykäsitellä kylpyhuone ja wc, koska siellä lude tai munat eivät pääse piiloon, jolloin ne kuolevat käsittelyn yhteydessä. Ainoana toimenpiteenä höyrytys on täysin turhaa touhua.

PÖLYTYS

Sama kuin myrkytyksen kanssa. Torjunnassa menee kuukausia eikä pölytys tapa munia. Luteet kuolevat jos ne saavat kuorensa alle piimaata (fossiilinen kiviaines), joka kuivattaa ja hajottaa luteen kuoliaaksi. Pölytystä voidaan käyttää tehostekeinona lämpötorjunnan yhteydessä paikoissa, jossa luteet ovat menneet talon rakenteisiin. Pelkästään pölytystä käyttämällä päästään samaan lopputulokseen myrkytyksen kanssa (katso myrkytys).

LÄMPÖTORJUNTA

Lämpötorjunta on näistä keinoista tehoikkain tapa päästä luteista eroon. Luteet kuolevat ensikäsittelyllä, eikä uusintakäsittelyä pääsääntöisesti tarvita. Myöskään huonekaluja ei tarvitse hävittää. Lämpötorjunta tappaa luteet sekä niiden munat. Lämpötorjunnan kesto on 1 päivä, jonka jälkeen ongelma on ratkaistu. Yleensä lämpötorjunnalle annetaan 60 päivän takuu. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *