MITÄ JOS NIITÄ LUTIKOITA ON MEIDÄN HOTELLISSA?

Meiltä kysellään paljon ohjeita, miten tunnistaa hotellihuoneissa mahdolliset luteet sekä niiden tekemät jäljet ja miten toimia matkatavaroiden kanssa kotiin tullessa. Joten ajattelimme näin kesälomakauden kynnyksellä kirjoitella teille tiedonnälkäisille pieni tietopaketti aiheesta. Ihan alkuun kannattaa muistaa, että luteita voi saada tuliaisiksi niin Suomesta viiden tähden hotellista, kaverin kesämökiltä kuin Itä-Euroopan hämärimmästä hostellista, tosin todennäköisyys jälkimmäisessä on paljon suurempi.

Miten sitten jo kotona ennen lähtöä pitäisi varautua? Kun pakkaat, suosi kovia tiiviisti suljettavia matkalaukkuja. Luteet eivät tykkää muovista ja metallista, mutta kankaisiin matkalaukkuihin ne pääsevät suljetuista vetoketjuista huolimatta. Käytä pakkaamiseen muovipusseja, jotka saat suljettua tiiviisti. Pakkaa mukaan taskulamppu.

Perillä matkakohteessa vie matkatavarasi ensin kylpyhuoneeseen ja tarkasta sitten huone taskulampun avulla. Tarkasta sängyn alusta, patjat, petauspatjat ja niiden saumakohdat, kurkkaa vielä yöpöydän laatikoihin ja niiden kiskoihin. Etsi ulostejälkiä (pieniä mustia pisteitä, kuin mustekynällä tehtyjä), luteita ja nymfejä. Jos luteita löytyy, vaihda huonetta. Ulostejäljet voivat olla vanhojakin ja luteet on jo ehkä hävitetty, mutta ota yhteyttä vastaanottoon ja tiedustele tilannetta

Aseta matkalaukku mahdollisen matkalaukkutelineen päälle, jos sellaista ei ole valitse joku kovapintainen paikka mahdollisimman kaukana sängystä, mutta tee ensin ludetarkistus siihenkin. Kylpyammekin käy, jos muuta paikkaa ei löydy. Älä levittele vaatteita huoneeseen.

Kotimatkan koittaessa pakkaa vaatteet ja kengät taas tiiviisiin muovipusseihin. Kotona älä tuo matkaluukkua sisälle, vaan talvella jätä pakkaseen tai vie suoraan saunaan mahdollisemman korkeaan lämpötilaan useaksi tunniksi. Jos ei ole saunaa eikä pakkasta, laita matkalaukku pakastimeen -20C kolmeksi vuorokaudeksi. Vaatteet voi pestä +60C lämpötilassa ja kuivattaa kuivausrummussa, se tappaa luteet ja munat. Tyhjennä suljetut muovipussit suoraan koneeseen siten että pussin suuaukko on koneen sisällä. Vie käytetyt muovipussit suoraan roskiin pois asunnosta.

Me autamme pakastuksen kanssa, jos itselläsi ei sitä mahdollisuutta ole, 400 litran arkkupakastimessamme mahtuu jäädyttämään isommankin matkalaukun.

Luteiden kanssa kannattaa olla tarkkana ja tietoisuutta pitäisi lisätä paljon, mutta loman pilaavaan hysteriaan ei ole tarvetta. Omilla toimilla voi vaikuttaa siihen, tuleeko epämieluisia tuliaisia vai ei. Ja jos kaikista varotoimista huolimatta luteita pääsee kotiin majoittumaan, niin Bug Busters hoitaa homman nopeasti, tehokkaasti ja hienovaraisesti.

Rentoa ja tapahtumarikasta matkailukesää kaikille!

One Reply to “MITÄ JOS NIITÄ LUTIKOITA ON MEIDÄN HOTELLISSA?”

  1. Meillä oli lutikoita Kreikassa hotellissa. Puremajäljet tulivat 2 viikkoa matkan jälkeen. Joten niitä oli kulkeutunut myös kotiimme. Tarkastakaa aina hotellihuone luteiden varalta. Muuten tulee kalliiksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *