Luteiden tuhoaminen pakkasella

Lämpötorjunnalla pääsee luteista erittäin tehokkaasti eroon, mutta kaikki materiaalit ja tavarat eivät kestä lämpökäsittelyn kuumuutta. Silloin on hyvä ottaa avuksi pakastaminen.

Pakastamme asiakkaiden haluamat tavarat

Pakastamme asiakkaidemme haluamat irtaimistot -25 asteessa kolmen vuorokauden ajan. Tämä on hiukan enemmän kuin yleensä ohjeistetaan, mutta kokemuksemme on osoittanut, että parempi tehdä homma kerralla kunnolla kun katua jälkikäteen. Yksikin hengissä säilynyt luteen muna voi aloittaa ongelman uudestaan.

Mitkä materiaalit eivät kestä korkeita lämpötiloja?

  1. Herkkä elektroniikka - Televisiot, tietokoneet, pelikonsolit.
  2. Valokuvat ja maalaukset - Valokuvat, öljyvärimaalaukset.
  3. Tekstiilit - Arvokkaat villa - ja silkkitekstiilit.
  4. Levyt - LP, CD ja DVD-levyt
  5. Kirjat - Kirjat sekä pokkarit ovat arkoja kuumuudelle. Niiden sidontaan on yleensä käytetty liimaa. Kuumuudessa liima sulaa, ja nidonta saattaa hajota lämpökäsittelyn aikana.
  6. Musiikki-instrumentit - Akustiset kitarat, Pianot (ei voi pakastaa kokonsa vuoksi).

Mitä sitten pitäisi tehdä lämpöä kestämättömille tavaroille?

Ohjeistamme asiakkaitamme pussittamaan tiiviisti kaikki lämpötorjuttavasta tilasta kuumuutta kestämättömät tavarat. Suosittelemme näille pakastuspalvelua. Kaikki mitä huoneesta poistetaan on käsiteltävä jollakin tavalla. Vaihtoehdoksi siis jää pakastaminen tai pesu +60c asteessa sekä pesun jälkeen kuivausrummun käyttö.

Matkatavaroiden käsittely

Koska luteet tyypillisesti päätyvät koteihin ulkomaiden tuliaisina (hotellit), matkalaukun säilytyksen kanssa lomakohteessa kannattaa olla tarkkana. Laukkua ei missään nimessä saa säilyttää sängyn alla tai lattialla, vaan laukku tulisi sijoittaa matkalaukkutelineelle. Jos huoneessa ei ole matkalaukkutelinettä, myös kylpyamme on hyvä sijoituspaikka laukulle. Jos kuitenkin herää epäilys luteiden pääsystä matkatavaroihin, matkalaukku olisi hyvä saunottaa matkan jälkeen tiukasti suljetussa muovisäkissä. Laukku olisi hyvä avata pihalla, ja poistaa laukusta läpinäkyvään ja helposti suljettavaan muovipussiin kaikki kemikaalit ja muut tavarat jotka eivät kestä kuumuutta. Suositeltavaa on, että laukun tulisi olla vähintään +90C asteen lämmössä ja kolmen- neljän tunnin ajan. Laukusta poistettuja tavaroita ja kemikaaleja kannattaa myös tutkia tarkkaan ennen muovipusseista poistamista.

Hyvä keino varmistaa matkalaukun turvallisuus on myös pakastaminen. Matkatavarat jätetään talviaikaan ulos kovaan pakkaseen vähintään kolmeksi vuorokaudeksi. Jos ulkona ei ole pakkasta, matkalaukun voi myös laittaa myös pakastearkkuun. Lämpötilan tulisi silloin olla vähintään -20C astetta ja suositeltava aika on 2-3 vuorokautta.

Olin lomamatkalla ja hotellissa oli luteita. Mitä tehdä?

Jos matkailijalla ei ole saunotus mahdollisuutta, pakastaminen on hyvä vaihtoehto. Pussita matkalaukkusi tiiviisti sisältöineen ennen kuin viet sitä edes sisälle kotiisi ja toimita meille pakastukseen Hyvinkään toimipisteeseemme heti kun vain mahdollista.

Meillä on muutama suuri, 400ltr pakastearkku. Yhteen pakastearkkuun mahtuu yleensä 2 x normaali kokoista matkalaukkua. Pakastearkun lämpötila on -25c. Tavarat tulee pitää pakkasessa 3 vuorokautta.

Pakastearkun sisämitat:

Korkeus : 69 cm
Leveys : 120 cm
Syvyys : 51 cm

Pakastuspalvelun hinta 37,20 EUR (ALV24%) pakastearkullinen/vrk.